کد طرح در واحد ارائه دهنده |
97130165 |
کد کمیته اخلاق |
IR.SHMU.REC.1397.204 |
کد طرح |
97171 |
عنوان فارسی طرح |
بررسی میزان تجمع نیترات در سبزیجات و صیفی جات شهر شاهرود در سال 97 |
عنوان لاتین طرح |
Investigation of Nitrate accumulation in vegetables and edible roots in Shahroud 2018 |
زمان اجرا -روز |
|
تاریخ ارائه طرح |
1397/08/29 |
تاریخ تصویب |
1397/11/02 |
تاریخ شروع |
1398/02/28 |
تاریخ خاتمه |
1402/02/28 |
دانشکده/مرکز |
|
وضعیت اجرای طرح |
خاتمه یافته |
محل اجرای طرح |
|
محل نگهداری گزارش |
|
نوع مطالعه |
علوم پایه |
نحوه مشارکت طرح |
|
سازمان مجری |
|
تاریخ خاتمه مصوب شورا |
1400/09/24 |
محل اعتبار طرح |
|
محل اجرای طرح |
|
نوع طرح |
|
ترجمان دانش (با رعایت دستورالعمل) |
مطالعه نشان داد کودهای ازته در صیفی جات باعث مشکلات گوارشی می شود.
دو عنصر نیتریت و نیترات از طریق آب و مواد غذایی می توانند وارد بدن انسان شوند. دو مشکل در مورد این دو عنصر وجود دارد. یک از آنها در ارتباط با نوزادان زیر شش ماه می باشد که همانطور که پزشکان و مراقبان بهداشتی توصیه می کنند نباید به نوزاد آب آشامیدنی معمولی و یا حتی جوشیده بدهیم و اگر مجبور به استفاده از آب برای نوزاد باشیم بهترین گزینه استفاده از آبهای بسته بندی مخصوص نوزادان زیر شش ماه می باشد. چون این عناصر باعث نوعی بیماری در نوزادان می شوند که در نتیجه آن اکسیژن رسانی به بافت های بدن نوزاد کاهش می یابد و نوزاد پوست بدنش بنفش می شود. مشکل دیگری که این دو عنصر می توانند ایجاد کنند این است که اگر کشاورزان کودهای ازته را بیش از حد استفاده کنند این دو عنصر در بافت های سبزیجات و صیفی جات جمع می شود و با مصرف این سبزیجات و صیفی جات نیتریت و نیترات وارد بدن انسان می شود و در طولانی مدت باعث ایجاد مشکلاتی در معده و سایر اندام های گوارشی می گردد پس باید برای مصرف این کودها از استانداردهای درست استفاده کرد.
کودهای ازته، نیترات ، صیفی جات |
گروه های هدف ترجمان دانش |
متخصصان و پژوهشگران, سياستگذاران پژوهشى, سياستگذاران درمانى |