علوم پزشکي شاهرود

اندازه گیری هیدروکربن های آروماتیک چند هسته ای (PAHs) در چای و قهوه و بررسی آنها در شاهرود با روش MSPE-GC/MS

Determination of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in tea and cafe and Assessment of thease in Shahrood City with MSPE-GC/MS


چاپ صفحه
پژوهان
صفحه نخست سامانه پژوهان
مجري و همکاران
مجري و همکاران
 دانشگاه علوم پزشکي شاهرود
دانشگاه علوم پزشکي شاهرود

مجريان: مجید عرب عامری

کلمات کليدي:

اطلاعات کلي طرح
hide/show

کد طرح در واحد ارائه دهنده 97130328
کد کميته اخلاق IR.SHMU.REC.1398.020
کد طرح 9805
عنوان فارسي طرح Determination of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in tea and cafe and Assessment of thease in Shahrood City with MSPE-GC/MS
عنوان لاتين طرح اندازه گیری هیدروکربن های آروماتیک چند هسته ای (PAHs) در چای و قهوه و بررسی آنها در شاهرود با روش MSPE-GC/MS
زمان اجرا -روز
تاريخ ارائه طرح 1398/01/23
تاريخ تصويب 1398/02/17
تاريخ شروع 1398/03/25
تاريخ خاتمه 1400/03/25
دانشکده/مرکز
وضعيت اجراي طرح خاتمه یافته
محل اجراي طرح
محل نگهداري گزارش
نوع مطالعه مقطعی
نحوه مشارکت طرح
سازمان مجري
تاريخ خاتمه مصوب شورا 1399/07/01
محل اعتبار طرح
محل اجراي طرح
نوع طرح
ترجمان دانش (با رعايت دستورالعمل) ترجمان دانش عنوان طرح: اندازه گیری هیدروکربن های آروماتیک چند هسته ای (PAHs) در چای و قهوه و بررسی آنها در شهر تهران با روش MSPE-GC/MS عنوان پیوست: پایش میزان هیدروکربن های آروماتیک چند هسته ای (PAHs) در چای و قهوه و عرضه شده در شهر تهران و ارائه اطلاعات و ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی برای پیشگیری و ایجاد جامعه ای سالم موثراست. شرح پیوست: هیدروکربن ها عطری چند حلقوی دسته ای از ترکیبات سرطانزای شناخته شده و مسلم می باشند که اندازه گیری و سنجش آنها در غذا مخصوصا چای و قهوه به دلیل مصرف بالای آنها به عنوان نوشیدنی در ایران بسیار ضروری به نظر می رسد. برای هر کدام از فراورده ها 4برند پرمصرف در 3 تاریخ (زمان تولید، نیمه های زمان تولید و تاریخ انقضا) و برای چای دو حالت طعم دار و غیر طعم دار و برای قهوه دو حالت فوری و معمولی را انتخاب می کنیم. نمونه ها را پس از خرید فورا به آزمایشگاه منتقل کرده و در شرایط مناسب برای نگه داری قرار می دهیم (یخچال یا دمای محیط) تا آماده سازی و سنجش صورت گیرد. در این تحقیق 16 ترکیب PAH در نمونه های چای و قهوه اندازه گیری خواهند شد. تکنیک استخراج مورد استفاده در این تحقیق استخراج با فازجامد SPME می باشد. بدین صورت که پس از آماده سازی برای تزریق به دستگاه جهت شناسایی کمی و کیفی ترکیبات PAHs در نمونه ها از دستگاه کروماتوگرافی گازی – طیف سنجی جرمیGC – MS استفاده خواهد شد. با این روش ها شناسایی PAHs در حد ppb امکان پذیر خواهد بود. تعیین میانگین از هیدروکربن های آروماتیک چند هسته ای ( PAHs) شاخص در چای و قهوه جهت ارزیابی وضع موجود و ارائه نتایج به دست اندرکاران تولید، فرآوری و عرضه این محصولات ، ناظرین بر کیفیت غذاهای تولیدی و عموم مردم جهت اتخاذ راهکارهای مناسب برای اطمینان از ایمنی غذای مصرفی و استفاده از اطلاعات بدست آمده در انجام تحقیقات دیگر، لازم به نظر می رسد.
گروه هاي هدف ترجمان دانش متخصصان و پژوهشگران, سياستگذاران پژوهشى, رسانه ها و مردم

اطلاعات مجري و همکاران
hide/show

نام و نام‌خانوادگي سمت در طرح
علی اکبر رودباریهمکار
سولماز میرزامحمدیهمکار
مجید عرب عامریمجری
روشنک رفیعی نظریمجری غیر نماینده
سیده معصومه مدنی تنکابنیهمکار
آنا عبدالشاهیهمکار
مصطفی دیانتی نسبهمکار