علوم پزشکي شاهرود

بررسی شیوع و بروز اختلالات بینایی، بیماریهای چشمی و عوامل موثر بر آنها در کودکان دبستانی، یک مطالعه همگروهی (فاز دوم)

Prevalence and incidence of visual impairment and eye disease among School children in Shahroud-a cohort study (2nd phase)


چاپ صفحه
پژوهان
صفحه نخست سامانه پژوهان
مجري و همکاران
مجري و همکاران
 دانشگاه علوم پزشکي شاهرود
دانشگاه علوم پزشکي شاهرود

مجريان: محمد حسن امامیان , سیدحسن قاضی زاده هاشمی , اکبر فتوحی

کلمات کليدي:

اطلاعات کلي طرح
hide/show

کد طرح در واحد ارائه دهنده
کد کميته اخلاق IR.SHMU.REC.1396.195
کد طرح 960351
عنوان فارسي طرح Prevalence and incidence of visual impairment and eye disease among School children in Shahroud-a cohort study (2nd phase)
عنوان لاتين طرح بررسی شیوع و بروز اختلالات بینایی، بیماریهای چشمی و عوامل موثر بر آنها در کودکان دبستانی، یک مطالعه همگروهی (فاز دوم)
زمان اجرا -روز
تاريخ ارائه طرح 1396/12/14
تاريخ تصويب 1396/12/15
تاريخ شروع 1397/01/15
تاريخ خاتمه 1399/01/15
دانشکده/مرکز
وضعيت اجراي طرح خاتمه یافته
محل اجراي طرح
محل نگهداري گزارش
نوع مطالعه cohort studies
نحوه مشارکت طرح غیر مشارکتی
سازمان مجري
تاريخ خاتمه مصوب شورا 1401/05/05
محل اعتبار طرح
محل اجراي طرح شهر شاهرود
نوع طرح
ترجمان دانش (با رعايت دستورالعمل) با انجام مرحله دوم مطالعه همگروهی چشم دانش آموزان شاهرود اختلات بینایی شناسایی و درمان شد. 94.2% از دانش آموزان شرکت کننده در مرحله اول ، در مرحله دوم مطالعه در سال 1397 شرکت کردند . علاوه بر معاینات فاز اول اندازه گیری فشارچشم با دستگاه غیرتماسی، سنجش دید رنگ و عکس برداری از شبکیه هم انجام شد. بعضی از نتایج به شرح زیر است: 1- در دوره 3 ساله پیگیری 4.7% از دانش آموزان نزدیک بین شده بودند. جنسیت زن، سابقه نزدیک بینی در والدین، انجام کارها با دید نزدیک (مانند کار با کامپیوتر و موبایل و تماشای تلویزیون و ...) و سن بالاتر از عوامل موثر بر رخداد نزدیک بینی بودند. 2- در بین 10422 چشم بررسی شده، 18 مورد قوز قرنیه تشخیص داده شد. عوامل موثر بر تشخیص این بیماری به طور کامل شناسایی و در مقاله ای گزارش شد. 3- در کل 2.1% از دانش آموزان اختلال دید رنگ داشتند که 94% آنها مذکر بودند و نشان دهنده ارثی بودن این اختلال بینایی است 4- شاخصهای قرنیه با استفاده از دستگاه پنتاکم محاسبه شد و در یک مقاله جداگانه در مجله OPO گزارش شد. 5- ضخامت لایه عصبی شبکیه با اندازه گیری توسط دستگاه OCT محاسبه و در یک مقاله جداگانه در مجله شبکیه منتشر شد. این اندازه در میانه مطالعات دیگر قرار داشت. حجم لکه زرد و طول محوری چشم از عوامل موثر بر این ضخامت بودند. 6- ضخامت لکه زرد در مقاله دیگری بررسی شد. به طور خلاصه ضخامت این قسمت از شبکبه بیشتر از مطالعات دیگر بود و در دختران و دانش آموزان روستایی کمتر از پسران و شهر نشینان بود. 7- مینگین فشار چشم دانش آموزان 15.6 میلی متر جیوه بود. توزیع این فشار و عوامل موثر بر آن در مقاله جداگانه ای گزارش شد است. 8- نسبت کاپ به دیسک سر عصب بینایی 0.4 بود. توزیع این شاخص و شاخصهای مرتبط دیگر در مقاله دیگری گزارش شد. 9- دید استریو و عمق دید و تغییرات 3 ساله آن، در مقاله دیگری بررسی و گزارش شد. 10- آنیزومتروپیا که به تفاوت دید دو چشم اطلاق می شود در دانش آموزان مورد بررسی شیوع پایینی داشت. با این حال این وضعیت عامل مهمی برای تنبلی چشم بود. کلمات کلیدی:
گروه هاي هدف ترجمان دانش متخصصان و پژوهشگران, سياستگذاران پژوهشى, رسانه ها و مردم, سياستگذاران درمانى, همه گروه هاي بالا

اطلاعات مجري و همکاران
hide/show

نام و نام‌خانوادگي سمت در طرح
محمد حسن امامیانمجری
سیدحسن قاضی زاده هاشمیمجری
اکبر فتوحیمجری